Nieuwsarchief

Rayonkampioenschappen indoor 2013

4 februari 2013

Op 3 februari 2013 zijn de rayonkampioen schap indoor geschoten voor de 3e en 4e klasse te Ammerzoden.

 

Ook hier weer stonden schutters van VZOD aan de schietlijn

Te weten 3e klasse Henk Swinkels, Jos van Loon, Jan Langeveld en Hans van Hout.

En voor de 4e klasse Ad Ploegmakers, Peter Louwers en Bart Lybaart.

Dat het een lange dag zou worden bleek al toen we Henk in Eindhoven moesten oppikken, straat naam bekend nummer ??????????? en die straat is lang, uiteindelijk Henk toch nog gevonden, stond verstopt achter een busje.

De reisauto was uitgerust met een mooi navigatiesysteem zodat de weg naar Ammerzoden geen probleem zou zijn, ware het niet dat de straat in Amerzoden niet bekend was in de Nav.systeem. Wat nu? Toch maar instellen en rijden met die handel. We zien wel waar we uit komen. Het menselijk brein moet dan maar aan het werk als het fout gaat. Dat de reiswagen bijzonder was, bleek dat er een tweede nav.systeem aan boord is, deze ook maar ingeschakeld en zo naar Amerzoden toe kan niet meer fout. Maar wat nu als Kees Kees zegt naar links en Tom Tom naar rechts…. We zijn er gekomen en dat is het waar het om ging.

Een snelle bik op de blazoenen was genoeg om te zien dat de gehele selectie van de 3e klasse door zal gaan naar de finales. Bij de 4e klasse moesten er 2 afvallen. Alle schutters van VZOD 3e klasse hebben de 8 ste en een enkeling de halve finale bereikt waarna ze hun Waterloo moesten erkennen voor hen die op dat moment sterker waren.

Bij de 4e klasse liep het ook moeizaam, ook daar sloeg de vermoeidheid toe concentratie verlies was het gevolg, zo dat Ad zijn pijlen op het verkeerde blazoen schoot, jammer, Ad stond echt goed te schieten die dag. Ook Peter moest het afleggen in de 8ste finale het schieten met een kale boog blijft een uitdaging. Er bleef nog een schutter over die naar de finale mocht gaan in de 4de klasse. VZOD tegen OGIO werd het, VZOD (onze Bart Lybaart) won OGIO naar huis met zilver, VZOD naar huis met Goud en rayon kampioen.

Al met al weer een lange dag, vermoeit en blij in de auto gestapt waar de vertrouwde ANWB borden ons de weg wees, richting Eindhoven / Veldhoven.

Bart Lybaart.


< Terug naar het overzicht

Adresgegevens
Handboogvereniging Vreugde Zij Ons Doel
Blaarthemseweg 84, 5502 JW Veldhoven
Telefoon: 040-254 9979
Openingstijden
Dinsdagavond van 19:00 tot 23:00 uur
Woensdag van 13:30 tot 16:30 uur, van 19:00 tot 22:00 uur
Donderdagavond van 19:00 tot 23:00 uur
Zondag van 10:00 tot 12:00 uur
Ontwerp en techniek © 2009-2019 Montay Media