Nieuwsarchief

Veldschutters VZOD succesvol in veldtoernooi in Ysselsteyn (Limburg).

2 april 2012

 

Afgelopen weekend namen enkele schutters/sters van VZOD deel aan een tweedaags toernooi in het bosgebied tussen Ysselsteyn en Venray. Er konden enkele opmerkelijke resultaten worden geboekt. Peter Louwersdie pas zijn tweede toernooi schoot, werd erg knap tweede achter topschutter Twan Cleven en liet zodoende de rest van de Nederlandse senioren-barebowschutters zijn hielen zien…. Niet alleen was dit voor Peter pas zijn tweede veldwedstrijd überhaupt, maar hij is ook pas een half jaar bezig met barebow-schieten!

 

Een tijdje had ik hem al gepusht om het vizierschieten eens af te wisselen met barebowschieten, maar echt overhalen kon ik hem nog niet. Totdat hij eind vorig jaar zijn vizier er toch eens af haalde. Eigenlijk was hij toen meteen verkocht en vond het barebowschieten eigenlijk veel leuker dan het gedoe met vizieren, stabilisatoren en klikkers….

Afijn om een lang verhaal kort te maken: Peter ging het steeds leuker vinden en ging zelfs mee naar buiten om daar eens een paar pijltjes te schieten. En: hij wilde wel eens een keertje een veldwedstrijd schieten om eens te zien of hij dat leuk vond. Hij kwam nog eens een dagje meelopen met een groepje Nederlandse barebowers die een workshop bijwoonden over het veldschieten en kreeg hier meteen ook een hoop informatie over de inns en outs van het veldschieten. 

 

Ossendrecht op 17 en 18 maart was zijn vuurdoop en daar schoot hij dus zijn eerste veldwedstrijd: meteen 3 arrowheads (speldjes behorende bij een bepaalde score) en net buiten de prijzen! En hij vond het nog leuk ook, dus de weken daarna flink getraind en op 31 maart en 1 april naar Ysselsteyn. 

Weer bij mij op de baan, zodat ik hem indien nodig wat aanwijzingen kon geven. Hij deed het voortreffelijk met een tweede plek en wat nog mooier was: weer twee arrowheads erbij: zwart en wit! Topscore 294 punten!!! Totaalscore: 571 over twee dagen.

Hele volksstammen dromen van deze score…. en dat bereikt hij al bij zijn tweede veldwedstrijd! 

Het moge duidelijk zijn: VZOD heeft er in het veldschieten weer een schutter bij waar de ’elite’ rekening mee zal moeten gaan houden.

Peter: proficiat met deze super-resultaten! Ik denk dat ik ook maar eens wat meer ga trainen…..

 

Ook Sybrenne werd weer eerste bij de junioren dames-compound,  Cor en Miranda hadden maar een dag geschoten en dus geen klassement, maar hadden zich wel vermaakt en ikzelf werd met 661 punten eerste bij de veteranen.

 

Hans


< Terug naar het overzicht

Adresgegevens
Handboogvereniging Vreugde Zij Ons Doel
Blaarthemseweg 84, 5502 JW Veldhoven
Telefoon: 040-254 9979
Openingstijden
Dinsdagavond van 19:00 tot 23:00 uur
Woensdag van 13:30 tot 16:30 uur, van 19:00 tot 22:00 uur
Donderdagavond van 19:00 tot 23:00 uur
Zondag van 10:00 tot 12:00 uur
Ontwerp en techniek © 2009-2019 Montay Media